Sökmotorn som inte spårar dig, del 2

2015 av Litterära händelser

ixquick
Google håller koll på dig. Google sparar alla dina sökningar. Google håller reda på var du befinner dig. Google håller reda på vilka annonser du har klickat på. Google håller till och med reda på vilka YouTube-sökningar du har gjort. Dags att göra något åt saken?

Litterära händelsers senaste inlägg handlade om sökmotorn DuckDuckGo som inte säljer information om dig. Idag tipsar vi om Ixquick, som använder sig av Googles sökningar men står som buffert mellan dig och Google. På det sättet kan Google inte hålla reda på allt du gör. Precis som DuckDuckGo använder sig inte Ixquick av cookies och sparar ingen information om användarens sökningar.

Länk: https://ixquick.com/

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

%d bloggare gillar detta: