Dekius Lack: Den gamle och stormen

2023 av Litterära händelser

Dekius Lack, författare till fyra fristående löparromaner om Kristoffer och hans vänner: Springa med vingar, När natten kommer är vägarna mina, Löparens guide till galaxen och Utsikt från ett tolv meter högt berg är tillbaka med en ny roman om löpning: Den gamle och stormen.

Den här gången handlar det om Santiago. En gammal landslagsman i löpning som bestämmer sig för att göra comeback. Han ska delta i ett trettiomilalopp och hans vänner, barn och barnbarn blir förskräckta. Det går bara inte!

Bokens titel anspelar såklart på Hemingways Den gamle och havet och berättelsen är ett slags parafras på detta nobelprisverk, men här handlar det inte om en fiskare utan om en löpare i Sverige idag.

Veckans tips, alla kategorier: Ännu en bladvändare av Dekius Lack.

%d bloggare gillar detta: