Lille Prinsen-utställning i Paris

2022 av Litterära händelser

 

Passa på att se originalmanuset till boken Lille Prinsen. Från 17 februari till 26 juni pågår utställningen À la rencontre du petit prince (An Encounter with the petit prince) på Musée des Arts Décoratifs i Paris. Normalt får man åka över Atlanten till Morgan Library & Museum i New York City för att se detta mästerverk. Nu bjuds på stor utställning med en hel del andra klenoder i den franska huvudstaden. Över sexhundra objekt ställs ut och visar Antoine de Saint-Exupérys händelserika liv som bl a författare, poet och journalist. 

Antoine de Saint-Exupérys legendariska bok Lille Prinsen finns i svensk nyöversättning från 2021. Den publicerades för första gången för 80 år sedan och har sedan dess ständigt varit en bestseller världen över. Boken skrevs 1942 då Saint-Exupéry levde i exil i USA.

%d bloggare gillar detta: