Sture Dahlströms Cuckoo’s Progress

2022 av Litterära händelser

Det var länge sedan Sture Dahlströmsällskapet kom med någon het nyhet för fansen, men nu kan vi fans till vår stora glädje läsa att Gökmannen i sin engelska version kommer ut på nytt, d v s Cuckoo’s Progress. Boken som så länge varit ett hett samlarobjekt för de inbitna.

Pickelhaupt Media berättar på sin hemsida:

”Cuckoo’s Progress skrevs direkt på engelska under 60-talet och gavs ut i USA 1971 och i Storbritannien följande år. Historien om utgivningen är nästan lika spektakulär som en Sture Dahlström-roman och det finns en hel del skrivet om turerna runt utgivningen på annat håll för den som är intresserad.

Utgåvan var full av fel och omslagsbilderna lämnade minst sagt en del att önska. Sture var frustrerad över det mesta runt utgivningen och efter ett antal turer med andra förlag och ett avbrutet filmprojekt med Sam Peckinpah skrev Sture istället om berättelsen på svenska. Resultatet blev Gökmannnen, Dahlströms kanske mest kända verk.

Vi är många Sture Dahlström-fans som varit nyfikna på Cuckoo’s Progress och Stures sätt att berätta på engelska, men tyvärr är de få överlevande exemplaren av pocketutgåvorna svåra att få tag på och man får räkna med att betala tusentals kronor för ett gulnat exemplar.”

Läs mer: https://www.pickelhaupt.se/

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

%d bloggare gillar detta: