Lena Wolff: Djävulsgreppet

2023 av Litterära händelser

Lina Wolffs roman Djävulsgreppet bjuder på ett stort mått av dysfunktionalitet. En ung svenska lämnar Sverige för kärleken i Florens men hamnar i en destruktiv relation där allting drivs till sin spets när det gäller otrohet, våld och andra former av svek.

När kvinnan går till en italiensk terapeut får hon det enkla rådet att hon ska lämna förhållandet, nu meddetsamma. Det är bråttom! Stanna inte kvar hos din man en minut till! Bara stick!

Men så enkelt är det inte, för människan låter sig inte alltid styras av förnuftet. Ofta tar de inre demonerna över. Demoner som har sin egen agenda. Allra värst blir det när djävulsgreppet kopplats. Då gäller det att vara extra försiktig, för det är just vad som händer i den här boken, vilket också visar sig i själva dramaturgin. Boken börjar som en besvärlig kärleksrelation i lugnt tempo men växlar upp till en gastkramande thriller i takt med att demonernas grepp blir allt hårdare.

En rasande skickligt skriven roman. Nominerad till Augustpriset för Årets Skönlitterära Bok 2022. Lär snart komma i pocket. 

 

%d bloggare gillar detta: