Filmtips: Delia Owens, Där kräftorna sjunger

2022 av Litterära händelser

 

Delia Owens, zoologen som blev bestsellerförfattare i och med sin debutroman Där kräftorna sjunger (Where the crawads Sing) kommer antagligen få uppleva att hennes verk även gör succé som film. Boken är nämligen som gjord för vita duken. Spännande från första sekund, med den stackars lilla träskflickan som lämnas ensam åt sitt öde i träsklandskapet och som mot alla odds blir en framgångsrik forskare utan en enda dags skolgång.

Nu har trailern kommit.

I Sverige har boken fått blandat mottagande. Lite väl enkel för den som vill ha en mer litterärt raffinerad historia. Älskad av den som vill ha en enkel bladvändare.

Filmen kommer att gå upp på biograferna i år (2022). Regissör Olivia Newman och med Daisy Edgar-Jones som den vuxna Kya.

 

%d bloggare gillar detta: