Bokbiten av Yukiko Duke

2018 av Litterära händelser

Missa inte Yukiko Dukes kanal Bokbiten. Här pratar hon om Julian Barnes bok Citronbordet.

Länk till kanaltrailern: https://www.youtube.com/watch?v=-kQJVx1ppLs

Dukes egen presentation av kanalen:

Vad vore livet utan böcker? Oändligt mycket tråkigare.
Böcker hjälper oss att förstå världen och oss själva. Vissa av oss läser för att bli roade, andra för att bli oroade. Till den senare gruppen hörde Franz Kafka, som uppfordrande skrev: ”Jag tror att vi ska läsa böcker som sårar oss och genomborrar oss. En bra bok skall vara ishackan till den frusna sjön inom oss.”

Riktigt så masochistisk inställning till läsning behöver man inte ha, tycker jag. Som känner större släktskap med den store, polske 1700-talsförfattaren Ignacy Krasicki som skrev: ”Boken är en kamrat för livet, en osjälvisk vän, en sambo som inte besvärar”. För mig, liksom för Krasicki, är läsning ren och skär lust.

Roande eller oroande läsning – bra böcker tål att umgås med, om och om igen. Men var ska man hitta dem? Utgivningen är stor i Sverige och det är inte alltid lätt att hitta rätt i bokfloden. I den här kanalen recenserar jag böcker som jag tycker är angelägna och värda att lyftas fram.
Titta på recensionerna nedan och låt dig inspireras att hitta nya och gamla bokvänner!

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

%d bloggare gillar detta: