Ny het Kerouac-auktion på gång

2015 av Litterära händelser

An 18-page letter written by Beat-era icon Cassady is shown to reporters in San Francisco

Dags att ladda plånboken? Neal Cassadys 16 000 ord långa brev till Jack Kerouac, det s k  ”Joan Anderson-brevet”, har återfunnits. Brevet som fick Kerouac att skriva On the Road på sitt välkända vis, illustrerat av nedanstående bild på bokens originalmanuskript. Den över 35 meter långa rullen som Kerouac laddade sin skrivmaskin för att hans kreativa flöde inte skulle störas.

Just nu pågår en bitter strid om rättigheterna till brevet mellan Kerouacs och Cassadys arvingar, men man räknar med att det snart ska säljas på auktion. Läs mer på t ex The Beat Museums webbplats: http://www.kerouac.com/blog/2014/11/neal-cassadys-joan-anderson-letter-found/

On-the-Road-scroll

%d bloggare gillar detta: