Tao Lin berättar om att överleva som författare

2015 av Litterära händelser

Dagens YouTube-tips: Tao Lin berättar om hur han hankat sig fram som författare UTAN att ta vanliga jobb.

Tao Lin hyllas som den främste företrädaren för den så kallade alt-lit-generationen. Begreppet alt-lit myntades av bloggaren Cory Stephens 2011 som en beteckning på vad som just nu händer: en hel hord av nya författare har börjat göra sina röster hörda – inte huvudsakligen genom tryckta pappersböcker utan till stor del via den nya stora superkanalen: nätet. Livfulla ivriga kreatörer som använder de nya medierna för att nå ut bättre. Som skapar stora delar av sin litteratur på twitter och facebook, i bloggar, på youtube, tumblr, soundcloud, instagram osv. Och uttrycksformerna blir därefter – uttrycksformer som inte varit möjliga i det som hittills kallats litteratur.

I Sverige är Tao Lin aktuell med den knappt hundrasidiga kortromanen Sno kläder på American Apparel i översättning av Andreas Vesterlund.

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

%d bloggare gillar detta: