Ännu en J D Salinger-film på bioduken

2016 av Litterära händelser

Nu har James Steven Sadwiths mångfaldigt prisbelönta film Coming Through the Rye äntligen nått biograferna, åtminstone i USA. Filmen berättar den sanna historien om 16-årige Jamie Schwartz som rymmer för att få träffa sin idol, författaren J D Salinger. I rollerna bl a Alex Wolff, Chris Cooper (som spelar Salinger) och Adrian Pasdar.

Som tidigare meddelat håller Litterära händelser även ögonen på en annan film om J D Salinger, nämligen Danny Strongs Rebel In The Rye , med bl a Zoey Deutch, Nicholas Hoult, Kevin Spacey i rollerna. Den filmen bygger på Kenneth Slawenskis biografi J D Salinger – A Life och där får vi följa Salinger under större delen av hans liv. Som ung rebell, på fronten under andra världskriget, och förstås hans kärleksliv och författarkarriär. Rebel in the Rye lär lanseras nästa år.

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

%d bloggare gillar detta: