Yoko Ono gör frimärken åt Postnord

2018 av Litterära händelser

Postnord Danmark har just (officiell releasedag var 2 januari) givit ut två frimärken skapade av Yoko Ono – ”Moon, Dream” samt ”Sun, Smile” – båda med valören 27 kronor, att användas för internationella brev upp till 100 gram.

Enligt utgivaren är dessa frimärken en ”extension” av Yoko Onos utställning ”Transmission” på Kunsthal Charlottenborg i Köpenhamn som öppnade 12 oktober 2017 och pågår till 18 februari 2018. Yokos svar på frågan om frimärkenas djupare innebörd är att just dessa ord kan förknippas med energi och kraft – allt för att brevsändaren ska kunna skicka varma önskningar om energi och kraft till sin mottagare. På frimärkena och på det omgivande arket syns även meningarna ”I love you” och ”We’ll meet again” upprepas som bakgrundsmönster.

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

%d bloggare gillar detta: