Ny Sherlock Holmes-film på gång

2014 av Litterära händelser

Sherlock_bio

Arbetet med Guy Ritchies tredje biofilm om Sherlock Holmes – som fortfarande bara har arbetsnamnet Sherlock Holmes 3 – pågår för fullt. Klart är att Robert Downey Jr och Jude Law spelar Sherlock och Dr Watson, just nu försöker man med ett rekordarvode även locka till sig Jack Nicholson som pensionerade sig förra året.

Men medan Holywood förbereder ännu en kassasuccé med en ny förvrängd Sherlock-twist är det förstås böckerna man ska läsa. Filmerna går utmärkt att överlämna åt barnen.

Dagens boktips:

Sherlock Holmes i Skräckens dal: godsägaren John Douglas hittas mördad på sin herrgård under  gåtfulla omständigheter. Han är skjuten i huvudet med ett hagelgevär och så vanställd av skottet att han endast kan identifieras med hjälp av tatueringen, eller snarare brännmärkningen, på höger underarm.

Sherlock Holmes versus professor Moriarty: Åtta av de absolut bästa av de 56 noveller som Arthur Conan Doyle skrev om den berömde detektiven – här i nyöversättning av Charlotte Hjukström – har samlats i en volym som fått titeln Sherlock Holmes versus professor Moriarty.

Baskervilles hund: Arthur Conan Doyles allra mest berömda Sherlock Holmes-berättelse, romanen Baskervilles hund – av många deckarkännare kallad ”the greatest detective story ever told”.

De fyras tecken: Arthur Conan Doyles roman De fyras tecken med Sherlock Holmes i nyöversättning. Den inleds med att en miss Mary Morstan under mystiska omständigheter förlorat sin far och därefter varje år på en viss dag får en mycket värdefull pärla skickad till sig med posten. Under sex år får hon på detta vis sex pärlor som hon samlar i en ask utan att förstå vad den anonyme avsändaren kan tänkas mena med att skicka dem till henne. När hon det sjätte året också får ett besynnerligt brev söker hon upp Sherlock Holmes, som genast griper sig an det märkliga fallet, fallet med De fyras tecken.

En studie i rött: Den allra första boken om alla tiders störste deckare, Sherlock Holmes, dvs Arthur Conan Doyles roman En studie i rött, i nyöversättning. Det är i denna bok doktor Watson och Sherlock Holmes lär känna varandra och Sherlock Holmes-figuren introduceras för världen.

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

%d bloggare gillar detta: