Sweden Today av Jean Sellem

2014 av Litterära händelser

SwedeToday1WEBB

Boken Sweden Today är en inbunden bok i stort format som enbart innehåller 1000 helt svarta sidor. Det är resultatet av Jean Sellems mångåriga research, hans forskning kring läget i nationen.

Vad är detta? En bläckbomb? En nihilistisk nedfärd i malströmmen? En inblick i svensk vardag av idag? Men alla sidor är ju helt svarta! Är det verkligen så här illa ställt med Sverige? Förmodligen, författarens analys är tveklöst mycket tydlig och i sin vältalighet också rätt svår att bemöta, eller hur?

Jean Sellem är konstnär och före detta gallerist på legendariska Galerie S:t Petri i Lund och har även undervisat i konstvetenskap vid Lunds universitet.

Enligt uppgift från förlaget är Sweden Today deras mest exklusiva bok någonsin – eftersom en så liten upplaga framställdes. Normalt trycks Bakhålls böcker i 3000 exemplar i första upplagan, men denna bok tillverkades (för hand!) i endast 85 numrerade exemplar som samtliga signerades av Sellem – ett exemplar till var och en av de kunder som förhandstecknat sig inför tillverkningen – och någon ytterligare tillverkning kommer inte att ske. Erbjudandet var ett ”one time offer” den 21 oktober 2013.

Förlaget berättar i ett nyhetsbrev till den innersta delen av kundkretsen – den så kallade kärntruppen – att man numera får ideliga förfrågningar från personer som vill köpa boken. Vilket alltså inte går, några fler exemplar kommer inte att framställas. Den som absolut vill foga Sweden Today till sitt intellektuella bibliotek hänvisas till landets antikvariat där – kan man gissa – ett och annat exemplar bör dyka upp, så småningom.

SwedeToday2WEBBSwedeToday3WEBBSwedeToday4WEBB

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

%d bloggare gillar detta: