Yokos Woman Power strålar vackert

2016 av Litterära händelser

yoko_ono
Yoko Onos alldeles nya bok Woman Power har världspremiären förlagd till Sverige. Det är en bok som myllrar av annorlunda men ändå till synes enkla angreppssätt att bemöta världens maktmissbruk och könsmaktsordning. Världens modernaste – eller i alla fall mest kreativt annorlunda – feministiska manifest är skrivet av en kvinna över åttio. Nu hyllas den i tidningarna:

”Revansch för Onos zen-feminism! Äntligen börjar världen förstå det hon försökt göra under en karriär som varat i över ett halvt sekel… Vad kan vara mer aktuellt i vår konsumtionsdrivna, jäktade tidsålder än uppmaningen att ligga kvar i sängen, älska och låta håret växa?” Ida Theren, Svenska Dagbladet

”Något av det olydigaste, motståndskraftigaste som finns! … Tackar ödmjukast för denna pedagogiska exposé över Onos liv.” Alice Kassius Eggers, Aftonbladet

”Yoko tycker att allt i livet är konst, från att röka sitt könshår till att titta på solen tills den blir fyrkantig… Yoko är obesvärat förargelseväckande. I positiv mening!” Hanna Jedvik, Göteborgsposten

Every woman has a song to sing.
Every woman has a story to tell.
And make no mistake about it, brothers.
We women have the powers to move the Mountains.

Köp boken t ex på Bokus eller Adlibris.

%d bloggare gillar detta: