Arbetslös och lycklig

2016 av Litterära händelser

arbetsskygg4
AVDELNING MODERNA SVENSKA KLASSIKER: Får man skämta om arbetslöshet? Erik Westergrens Handbok för arbetsskygga (1:a upplagan 1996, senare publicerad som dubbelbok 2005 tillsammans med Magnus Stjärnelius hejdlösa drift med näringslivet: Strategier i näringslivet) tar steget fullt ut. Varför jobba när det finns så många andra som vill jobba? Varför inte stanna hemma på sofflocket eller i hängmattan.

handbokLitterära händelser påminner om denna viktiga handbok. Följ med på Westergrens resa när han vänder ut och in på alla begrepp om hederligt arbete. Han ger en råsop åt alla som lurar andra att jobba.

Nedan en av många viktiga principskisser i Handbok för arbetsskygga. I det här fallet ett lagom avvägt gymnastikprogram för den arbetsskygge. Denna lätt pulshöjande aktivitet utförs lämpligast framför TV:n.

arbetsskygg1

Handbok för arbetsskygga är en s k goda råd-bok, så undviker du att få ett jobb, så får du arbetsförmedlingen att uppfatta dej som ett hopplöst fall, så undviker du att hamna i grottekvarnen. Här finns också detaljerade instruktioner för hur man skriver jobbansökningar, hur man beter sej på anställningsintervju, allt givetvis för att man absolut INTE ska få jobbet.

strategiMissa för all del inte Mangnus Stjärnelius: Strategier i näringslivet i denna dubbelpublikation (en s k dubbelbok med två omslag.) Denna sataniskt ironiska strategibok ger goda råd och värdefulla tips till den som vill bli toppchef med ordentlig bonuslön. Boken påstås vara skriven av Magnus Stjärnelius, en av Sveriges mest uppburna chefer och mest efterfrågade föredragshållare – han har bl a valts till Årets företagare i Dagens Industri, Årets chef i Finansvärlden och flera gånger tilldelats Gyllene Trixaren i Revisorn. Ur innehållet: Så lurar du dina anställda att tycka om dig, Hur man underminerar de anställdas självförtroende, Vilken bonusnivå är lämpligast, Mindre än en miljon i årsbonus är ett skämt.

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

%d bloggare gillar detta: