Ester Blenda-filmen finns att hyra

2016 av Litterära händelser

affisch_hostens-visningar-litenLitterära händelser följer med stor spänning nyutgivningen av Ester Blenda Nordströms böcker. 2017 kommer nästa bok i serien: ”Byn i vulkanens skugga”. I väntan på den kan man nu se dokumentärfilmen om Ester som hyrfilm. Tidigare har den visats både på bio och TV.

Senast utkomna Ester Blenda-bok är Amerikanskt som återutgavs förra året. Den handlar om Ester Blendas makalösa roadtrip i 20-talets Amerika. Hon jobbar som servitris på en slabbig sylta, plockar körsbär i Saint Paul, tjuvåker med tåg genom att gömma sig på bromsstängerna under vagnen, bor hos mormonerna i Salt Lake City, kommer till Chicago där hon får anställning som kökspiga i ett rikt hus med herr och fru och sjutton tjänare, och mycket, mycket mer.

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

%d bloggare gillar detta: