Angelägen bok inför kommande zombieattack!

2013 av Litterära händelser

zombieBNu har det kommit en högst angelägen handbok som levererar en lång rad handfasta tips om hur man handskas med zombies. Tips och råd som kan bli avgörande i allas vår kamp för överlevnad, nu när hotet från zombierna bara blir större och större!

Den främsta styrkan med boken är utan tvekan att allt framförs med största allvar. Här råder ingen tvekan om att zombier verkligen existerar. Så snart man som läsare märker att författaren balanserar sin allvarliga ton helt utan avsteg åt komedins håll blir boken ännu mer intressant. Vad som smyger sig på är nämligen en extra effekt –  det hela kommer att handla om kris och hot på djupare, allmännare plan. Krig. Terrorism. Kärnkraftsolyckor. Eller varför inte den miljökatastrof som vi alla ständigt går och är rädda för.

Brooks marscherar beslutsamt framåt med sina redogörelser, sida upp, sida ner. Vi får noggranna faktakunskaper om hur de odöda beter sig, varför de gör som de gör, varför de så mekaniskt hasar sig fram, jämrar sig, aldrig  ser sig om, aldrig stannar upp, alltid fortsätter med det eviga famlandet efter levande föda. Vi får en historisk exposé över konstaterade zombieutbrott genom tiderna. Vi får en ordentlig genomgång av vilka vapen som fungerar bäst när man måste döda massvis med zombier. Hur man ska organisera sig, vart man ska ta vägen, vilka färdsätt som är minst osäkra. Och så vidare – allt handlar om överlevnad. För som boken så klokt avrundar: Man ska vara rädd om den största tillgång man har. Sitt liv.

%d bloggare gillar detta: