Jack Kerouacs Big Sur som film

2013 av Litterära händelser

MV5BMjI3MDU0MDY2MF5BMl5BanBnXkFtZTgwNDY3NjUzMDE@._V1_SX214_[1]Förra året filmatiserades Jack Kerouacs On the Road (På drift) med en stjärnspäckad ensemble som verkligen lyckades göra film av boken, nu är det dags för Big Sur att gå upp på biograferna.

Big Sur är den roman av Kerouac som går djupast ner i självavslöjandet av Kerouacs egen personlighet och av myten Kerouac och framförallt: av alkoholisten Kerouac. Det är en av världslitteraturens mest skakande och mest lysande spritskildringar, skriven av ett författargeni som befinner sig mitt i spritdemonens dödsomfamning, insnärjd i okontrollerbara paranoida ideer, riden av delirium tremens, kämpande för att behålla sitt förstånd, kämpande för att behålla sina bilder, sina minnen, sina tankar, sin själ, kämpande för sitt liv. Boken finns på svenska.

Läs mer om filmen och spana in trailern på: http://www.imdb.com/title/tt1462411/?ref_=sr_1

%d bloggare gillar detta: