Mer Anita Desai på svenska

Anita DesaiKritikerhyllade Anita Desai har äntligen fått en renässans i Sverige i och med Bakhålls utgivning av hennes böcker. Om du har läst årets bok Försvinnande- konstnären och blir sugen på mer finns följande titlar att jaga på svenska antikvariat: (Längre ner en bibliografi över Desias engelska titlar.)

Anita Desai på svenska:

  • Det brinner på berget, 1980 (Fire on the mountain)
  • Dagens klara ljus, 1983 (Clear light of day)
  • Hedersuppdraget, 1985 (In custody)
  • I skuggan av Taj Hotel, 1988 (Baumgartner’s Bombay)
  • Försvinnandekonstnären: tre noveller, 2013 (The artist of disappearance: three novellas)

Anita Desia, en bibliografi:

Romaner

  • Cry, the Peacock, 1963.
  • Voices in the City, 1965.
  • Bye-Bye Blackbird, 1971.
  • Where Shall We Go This Summer? 1975.
  • Fire on the Mountain, 1977.
  • Short Story Collections Games at Twilight and Other Stories, 1978.
  • Clear Light of Day, 1980.
  • In Custody. 1984.
  • Baumgartner’s Bombay, 1988.
  • Journey to Ithaca, 1996.
  • Fasting, Feasting, 1999.
  • Diamond Dust and Other Stories, 2000.
  • The Zigzag Way, 2004.
  • The Artist Of Disappearance, 2011

Barnböcker

  • The Peacock Garden, 1974.
  • Cat on a Houseboat, 1976.
  • The Village by the Sea: An Indian Family Story, 1982.
%d bloggare gillar detta: