Ny Blade Runner-film på gång

2014 av Litterära händelser

ridley-scott-blade-runner-sequelBrännhet filmnyhet för alla SF-fantaster! Ridley Scott har meddelat att han är på väg att starta ett nytt Blade Runner-projekt. En uppföljare till succéfilmen Blade Runner från 1982 med Harrison Ford i huvudrollen.

Missa inte boken som finns på svenska. Blade Runner räknas som ett av science fiction-litteraturens största  mästerverk och har ett otal efterföljare. Rick Deckards jobb är att spåra och avrätta förrymda mänskliga robotar, androider. Androiderna  är ytterligt intrikata imitationer av människor, så  människolika att de har livsvilja, självkänsla, självbevarelsedrift. En del  androider vet över huvud taget inte om att de är något annat än riktiga  människor, eftersom de har (falska, inplanterade) minnen av en barndom, en uppväxt, ett komplett liv. Romanen gestaltar allt man kan inrymma i begreppet technology-gone-wrong och vidrör allt man kan säga om det sankrosankta livets ödesdigra sårbarhet. Om du bara tänker läsa en enda science fiction-roman i ditt liv – läs Blade Runner!

Läs mer om filmprojektet på The Wall Street Journals webbplats:  http://blogs.wsj.com/speakeasy/2011/11/04/ridley-scott-says-he’ll-direct-‘blade-runner’-sequel/

%d bloggare gillar detta: