Daniel Ahlgren nominerad för 2013-års bästa översatta serie i Japan

2014 av Litterära händelser

Ove på japanskaDet japanska seriepriset Gaiman Awards har nyligen delats ut. Av 62 nominerade titlar kom Daniel Ahlgren på tredje plats med sitt album om Ove. Vinnare var franske Bastien Vives ”Le Gout du Chlore”.

På svenska finns en hel del av Daniel Ahlgrens penna att köpa. Litterära händelser rekommenderar Ahlgrens superhjälte-serier. Varför inte börja med seriealbumet Ett liv utan superkrafter är väl inte värt att leva? som är något så ovanligt som en berättelse om svenska superhjältar.

Huvudpersonerna är några ungdomar som av olika anledningar begåvats med superkrafter och nu går superhjälteprogrammet på en svensk gymnasieskola. Här är t ex Alfapojken, eller Alfamannen som han föredrar att kallas, han kan flyga och är nästintill osårbar, och liknande krafter har Girl Power, som han är olyckligt kär i, men hon är ihop med Kapten Markatta, som Alfamannen avskyr. Här finns också Radiohead, han är elastisk, hans kropp kan töja ut sig hur långt som helst. Möt också Elektricia, Mikropojken, Kaninmannen och alla de andra. Och se upp för de utryckande agenterna från IDPE, den interdimensionella polisenheten.

%d bloggare gillar detta: