David Means och guldfisken som vägrade att dö

2014 av Litterära händelser

David MeansNu kommer David Means tredje novellsamling på svenska. Årets bok heter Den hemliga guldfisken och är i vanlig ordning föredömligt översatt av Andreas Vesterlund. Titelnovellen handlar om en guldfisk i ett akvarium i en förortsvilla i Connecticut, kallad Fisken.  Den missköts av en dysfunktionell familj men vägrar dö, den lever vidare trots att vattnet blir grumligare och grumligare, och förvandlas till sörja.

”Så intelligent skrivet att det gör ont. Detta är tidlöst”, skriver New York Times om Means noveller och kan man annat än att hålla med?

Samtidigt kan Litterära händelser meddela att Means håller på med en efterlängtad roman. Det är en annorlunda berättelse om  Vietnamkriget och hur man kurerar posttraumatiskt stressyndrom med en ny experimentell drog.

Dagens Youtube-tips: Backstageintervju med David Means inför ett WordTheatre-uppträdande i New York.

Köp boken t ex på Adlibris eller Bokus.

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

%d bloggare gillar detta: