Ny Philip K Dick-serie: Mannen i det höga slottet

2015 av Litterära händelser

Mannen_i_det_hogaPhilip K Dicks roman Mannen i det höga slottet håller på att stöpas om till en ny storsatsande amerikansk TV-serie. Pilotavsnitt har redan kommit. David Semel regisserar, Ridley Scott är huvudproducent och Frank Spotniz står för manusbearbetning till film. I rollerna bl a Rufus Sewell (John Adams), Luke Kleintank (Pretty Little Liars) och Alexa Davalos (Mob City).

Boken är en kontrafaktisk roman där Tyskland och Japan gått segrande ur andra världskriget och håller världen i ett  järngrepp. USA är en delad nation. Väster om Mississippi härskar japanerna. I öster styr tyskarna.

Pilotavsnittet får lysande recensioner på IMDB. Se http://www.imdb.com/title/tt1740299/?ref_=nm_flmg_wr_2

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

%d bloggare gillar detta: