J D Salinger snart på filmduken

2016 av Litterära händelser

J D Salinger2Nu hamnar strax den notoriskt medieskygga J D Salinger på filmduken. Salinger – som inte tillät att vare sig hans foto publicerades eller att minsta lilla detalj om hans liv avslöjades ens i samband med publiceringen av hans böcker – skruvar förmodligen bekymrat på sig i sin grav. Nu pågår inspelningen av Danny Strongs film Rebel In The Rye för fullt, med bl a Zoey Deutch, Nicholas Hoult, Kevin Spacey i rollerna.

Filmen bygger på Kenneth Slawenskis biografi J D Salinger – A Life, regissören Danny Strong står för filmmanuskriptet och vi får följa Salinger under större delen av hans liv. Som ung rebell, på fronten under andra världskriget, och förstås hans kärleksliv och författarkarriär.

Litterära händelser kommer att följa projektet med största intresse.

Böcker av J D Salinger på svenska: Räddaren i nöden; Res takbjälken högt, timmermän och Seymour, en introduktion; Nio Noveller och Franny och Zooey.

%d bloggare gillar detta: