Löpningens fysiologi

1

2017 av Litterära händelser

Litterära händelser har tidigare tipsat om Dekius Lacks löparroman Springa med vingar. Nu är det dags att flagga för tre omistliga fackböcker för löpare. Tre böcker sprängfulla av information om vad som händer i din kropp som löpare.

Allt du behöver veta om löpningens fysiologi:

Tips 1:
Running Doc’s Guide to Healthy Running av Lewis G Maharam. 200 snabblästa sidor. Författaren har varit medicinskt ansvarig för bl a New York City Marathon. Perfekt för den som laddar för sitt första marathon. Mängder av tips om att förebygga och behandla skador. Beställ boken på Bokus eller Adlibris.

Tips 2:
The Runner’s Body av Ross Tucker, Jonathan Dugas, Matt Fitzgerald. 278 sidor. Går mer på djupet än Running Doc’s, den är mer resultatinriktad. Boken är femdelad. Den går igenom musklerna, hjärt-kärlsystemet, metabolismen, nervsystemet och immunförsvaret i särskilda avsnitt. Beställ den på Bokus eller Adlibris.

Tips 3:
Lore of Running av Tim Noakes. Löparnas Bibel. Nästan 1 000 tättskrivna sidor om löpningens fysiologi och patologi. Sprängfull av kunskap. En bok för den sanna löparnörden, men knappast något för den som oroar sig för böcker tjocka som tegelstenar. Boken väger 1,6 kilo. Beställ den på Bokus eller Adlibris.

En tanke på “Löpningens fysiologi

  1. […] löparböcker: Om löpningens fysiologi. Om långlöpning: Dekius Lacks roman Springa med […]

Kommentarer är stängda.

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

%d bloggare gillar detta: