Zombie – en överlevnadsguide snart på bio

2014 av Litterära händelser

zoombie1Max Brooks: The Zombie Survival Guide (Zombie – en överlevnadsguide) kommer som biofilm i år! Boken som redan nu är en monsteriös megahit världen över och säljs i miljontals exemplar, lär sälja ännu mer. Och det är bra, vi behöver alla förbereda oss på bästa sätt inför hotet. Förra året lanserades Max Brooks World War Z  på biografdukarna, då med Brad Pit i huvudrollen. Nu är det alltså snart dags för den kanske ännu mer angelägna The Zombie Survival Guide.

Boken finns på svenska, utgiven på Bakhåll. Det är en utmärkt handbok som levererar en lång rad handfasta, tillförlitliga, noga utprovade tips. Tips och råd som kan bli avgörande i allas vår kamp för överlevnad, nu när hotet från zombierna bara blir större och större. Och inte nog med det, här får vi också värdefulla faktakunskaper om hur de odöda beter sig, varför de gör som de gör, varför de så mekaniskt hasar sig fram, jämrar sig, aldrig ser sig om, aldrig stannar upp, alltid fortsätter med det eviga famlandet efter levande föda. Dessutom en historisk exposé över konstaterade zombieutbrott genom tiderna. Som många säkert redan känner till finns det inget mystiskt eller övernaturligt bakom zombiernas ”livsform”. Återupplivningen orsakas av ett specifikt virus – solanum – numera välkänt av vetenskapen. Solanum överförs vanligen från zombie till människa via bett och virusets verkan märks först när människan ifråga har dött. Solanum angriper då den döda hjärnan och en genomgripande förvandling sker. Efter i genomsnitt tolv timmar vaknar den döde till ”liv”, men inte till ett liv i vanlig mening utan till ett fasansfullt tillstånd utan tankar och känslor och med endast ett fokus för beteendet: att äta, att anfalla och sätta tänderna i andra varelser, i synnerhet människor.

Köp boken t ex på Adlibris eller Bokus.

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

%d bloggare gillar detta: