Kafkas överstrukna rader

2014 av Litterära händelser

the-castleLitterära händelser spanar vidare efter udda bokprojekt. Vad sägs om en bok om allt det som Franz Kafka valde att stryka! Det vill säga sådant som han strök med sin penna, ibland så hårt och med sådana bläckplumpar att man har fått röntga för att få fram det som skrivits. Garanterat spännande och kittlande läsning där man får tjuvkika in i själva skaparprocessen. Ja, till och med i dagböckerna. ”Just nu är jag utan tvekan Prags intellektuella medelpunkt” – en mening i dagboken så noggrant överstruken att det inte borde ha gått att tyda den.

Franz Kafka: Raderna som Kafka strök. En liten volym som ges ut som sidobok till Kafkas samlade skrifter i 18 volymer. Stackars Kafka som ville få sin litterära kvarlåtenskap bränd av vännen Max Brod har fått inte bara sina anteckningsböcker, sina dagböcker och sina brev, utan nu också sina överstrykningar publicerade. Lite sorgligt förstås, men vad ska man göra när det handlar om världens störste författare genom tiderna?

Köp boken t ex på Adlibris eller Bokus.

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

%d bloggare gillar detta: