Om Hemingway på Kuba

2016 av Litterära händelser

MV5BMjA5OTMzPapa_Hemingway_in_Cuba Dagens filmtips: Ännu en film om Hemingway. Den här gången handlar det om Bob Yaris Papa Hemingway in Cuba med bl a Minka Kelly, Giovanni Ribisi och Adrian Sparks i rollerna. Filmen berättar den sanna historien om Miamijournalisten Denne Bart Petitclerc (Giovanni Ribisi) och hans vänskap med Hemingway (Adrian Sparks) under den kubanska revolutionen.

Filmtrailer från YouTube:

Andra aktuella filmprojekt om Hemingways liv:

2012 släpptes miniserien Hemingway & Gellhorn, regiserad av Philip Kaufman och med Nicole Kidman och Clive Owen i huvudrollerna. Serien handlar om Hemingways romans med krigskorrespondenten och författaren Martha Gellhorn, som blev hans tredje fru. Just nu håller Andy Garcia på med en film om Hemingways vänskap med fiskaren Gregorio Fuentes: Hemingway & Fuentes, med Anthony Hopkins i huvudrollen.

En annan film som just gått upp på svenska biografer bygger på A Scott Bergs roman Max Perkins: Editor of Genius. Den handlar om den legendariske Scribnerförläggaren Max Perkins och även här får vi möta Hemingway.

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

%d bloggare gillar detta: